Bronzestøbning

Bronzestøbning


 

Det er et stort arbejde at støbe bronze, og man risikere at blive bidt af det.

Her er en forklaring på hvordan man støber bronze efter cire perdue (tabt voks) metoden.

Du kan også gå ind under ’Eddies historie’ og bladre i en bog imens der forklares om støbeprocessen, men her er den korte udgave:


Først formes skulpturen i ler, så spartles der silikone på i to lag...., uden på silikonen støbes en  gipskappe der kan åbnes,- for at støtte silikoneformen under det videre arbejde.

 

Så åbnes gipskappen og silikoneformen skæres op og originalen tages ud. Det hele samles igen,- nu uden den originale skulptur. Voks varmes op til 70 grader og hældes i formen, hvor den skal stå i ca. 5 min. indtil en ca. 4 mm tyk skal har dannet sig i kanten, derefter hældes den resterende voks ud. Nu skal voksen blive kold og derfor lægges formen i koldt vand. Når voksen  er helt kold åbnes formen og voksskulpturen tages forsigtigt ud.

Indløb og udluftningskanaler ’svejses’ nu på voksen og der stænkes et ’dublag’ af kaolin og feltspat på voksskulpturen, for at få alle detaljer med.

 

Voksafstøbningen sænkes nu ned i en form som fyldes med knust tegl og gips der er rørt op i vand. Når gipsen er stivnet udglødes formen i en ovn over nogle døgn, så al voks smelter bort og der opstår et hulrum, der hvor voksen har været, som kan fyldes med smeltet bronze. Når bronzen er kølet af, banker man bronzeskulpturen ud af støbeformen.

 

Nu begynder et møjsommeligt arbejde med svejsning, slibning og ciselering. Når den ønskede overflade er opnået, gives skulpturen en patina, for at understrege formen og give metallet varme og dybde.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.12 | 17:53

Hej Jan
Hare på vippe koster 13.000 og lille Vikleharen 4.500. Jeg har en lille KålKvinde men skriv til mig på jytte.hoeg@gmail.com eller ring på 21626680 Mh JH

...
09.12 | 07:18

Hej Jytte
Super fede ting som du har. Hvad koster haren på vippen og Viklehare ? Har du andre støbninger med hare ?
Kan du lave en lille kålkvinde inden jul.

...
04.12 | 00:44

Kære Sandra
Tak:)Jeg har ikke flere Mandslinge, men jeg har hans kvindelige modstykke. 'Bønnekone' Hun koster 4.200 kr.

...
03.12 | 23:29

Den lille mandsling er så fin! Hvad koster den?

...
Du kan lide denne side